Enigmă. Tărâmul piramidelor, cel mai misterios loc de pe pământ Moştenire. Faraonii au luat cu ei în mormânt secretul piramidelor Oricâte ştiri despre piramidele egiptene am citi, apetitul pentru lecturile cu acest subiect rămâne mereu viu. De aceea, o ştire relativ recentă despre o posibilă distrugere a piramidelor egiptene de către autorităţile proaspăt alese la Cairo a scandalizat o mulţime de oameni, printre care şi comunitatea ştiinţifică mondială. Nemulţumirea generală este justificată de mii de argumente, iar între acestea dorinţa noastră de a fi la curent cu toate noile descoperiri sau cu teoriile de interpretare a acestora are prioritate.
Ar fi păcat să nu aflăm detalii extraordinare despre "Tehnologiile zeilor" din lucrarea ştiinţifică a profesorului David Childress. Ani la rând, profesorul a studiat edificiile egiptene, făcând măsurători, comparaţii, reconstituiri. A descoperit lucruri uimitoare în urmă cercetărilor sale:
Precizia execuţiei - unghiuri de montaj la 90* foarte exacte, îmbinări ale componentelor din piatră (fără mortar, ca şi când pietrele ar fi fost "lipite" între ele prin... topire etc);
Tehnologii de transport, ridicare şi montaj de neatins în zilele noastre, în condiţiile în care vestigiile studiate au o vechime de mii de ani;
Materialele folosite sunt naturale şi rezistente, iar supravieţuirea monumentelor de-a lungul atâtor milenii, sub intemperii şi, uneori, sub cataclisme, devine totuşi enigmatică. Misterul este accentuat şi de faptul că, uneori, piatra folosită în edificii nu putea fi luată din zonele adiacente monumentelor. Dar cel mai inexplicabil lucru este faptul că din cărţile de istorie învăţam că, acum mii de ani, oamenii erau vânători şi culegători, nicidecum constructori de edificii monumentale. Conform cărţilor de istorie, la data când apăreau aceste monumente, omenirea era... în epoca primitivă (?