Aproape 30.000 de profesori au susținut examenul de titularizare, care anul acesta a avut probe ușor diferite față de anii trecuți: profesorii au avut inspecție la clasă, iar apoi au dat examen scris, din specialitate și metodica predării. Sursa: EVZ
Rezultatele la examenul de titularizare au fost centralizate și publicate pe internet de Ministerul Educației.
UPDATE 18.30: Ministerul Educaţiei a anunţat că examenul a fost promovat de 48% dintre cadrele didactice, iar 220 de profesori au luat media maximă. Este un adevărat record, ţinând cont de faptul că anul trecut au reuşit această performanţă doar 26 dintre candidaţi.
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat în această seară că rezultatul nu o mulţumeşte şi că nu a renunţat la ideea de a ridica ştacheta. Astfel, este posibil ca începând de anul viitor nota 7 să nu mai fie suficientă pentru titularizare.
Pentru că normele din învăţământ nu vor putea fi acoperite în totalitate de tituluari şi suplinitori, nu e exclus ca la catedră să ajungă şi profesorii care au luat sub 5 la titularizare. Ministrul spune că speră să nu se ajungă la acest lucru şi că, dacă va fi nevoie, va apela la doctoranzi şi la absolvenţii de facultate care au terminat studiile în acest an dar nu s-au prezentat la titularizare.
Vezi AICI rezultatele la Titularizare 2012, precum și lista posturilor ocupate și a celor incomplete din fiecare județ. Atenție, datele sunt în curs de actualizare!
Cadrele didactice care au susținut examenul de titularizare 2012 au spus că probele au fost destul de ușoare și că i-au avantajat pe cei care au experiența predării la clasă. Proaspăt absolvenții de facultate s-ar putea însă să ia note mici, mai ales dacă nu au făcut suficientă practică în timpul studiilor.
Concursul s-a desfășurat în 1.161 de centre din toată țara, iar candidații au concurat pentru 6.692 de postu