Căldura sau oboseala te împiedică să dormi? Nu lua somnifere, fiindcă pot crea dependenţă. Aminteşte-ţi că există o mulţime de plante care sunt excelente remedii împotriva nopţilor albe. Specialistul ziarului Libertatea, dr. Cristina Bălănescu, te invită să ţii cont de sfaturile noastre, înainte de a adormi. Dacă totuşi suferi de insomnie gravă, mergi la doctor! Căldura sau oboseala te împiedică să dormi? Nu lua somnifere, fiindcă pot crea dependenţă. Aminteşte-ţi că există o mulţime de plante care sunt excelente remedii împotriva nopţilor albe. Specialistul ziarului Libertatea, dr. Cristina Bălănescu, te invită să ţii cont de sfaturile noastre, înainte de a adormi. Dacă totuşi suferi de insomnie gravă, mergi la doctor!
“Nu am închis ochii toată noaptea”, “Am avut o noapte de coşmar”, ţi s-a întâmplat şi ţie să faci astfel de afirmaţii. În ultima vreme, din pricina caniculei, din ce în ce mai des. Nu te grăbi să mergi la farmacie pentru a-ţi lua somnifere. Pot crea dependenţă şi au, de obicei, efecte secundare. Aminteşte- ţi câte plante binefăcătoarete pot ajuta. Ele sunt inofensive pentru sănătate, dar efectele lor nu apar decât după treipatru zile de la folosire. Iată care sunt cele mai utilizate plante cu efect de somnifer.
Prin conţinutul său bogat în flavonoide (ca şi strugurii), păducelul are virtuţi antioxidante şi ajută la scăderea colesterolului. Este antispasmodic, calmant şi ameliorează ritmul cardiac. Are o acţiune sedativă, deci este propice somnului.
Cum se utilizează. O linguriţă de flori de păducel se infuzează timp de 10 minute într-o cană cu apă clocotită. Se beau trei pahare pe zi, cu 15 minute înainte de masă.
Deja cunoscute şi folosite de multă vreme, florile de tei destind, calmează şi favorizează apariţia somnului. Se folosesc şi când eşti răcit(ă), deoarece calmează durerile în gât sau musculare.
Cum se uti