Potrivit ANM, în Muntenia, vremea se va răci accentuat de la o zi la alta până spre 12 august, când temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul valorii de 25 de grade. Meteorologii anticipează că va urma o uşoară creştere a acestora, iar între 14 şi 20 august temperatura aerului se va menţine relativ constantă, în jurul mediilor multinanuale. Între 9 şi 12 august şi, din nou, în 15 august, va creşte probabilitatea pentru averse izolat mai însemnate cantitativ, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În celelalte zile ale intervalului de prognoză, probabilitatea de ploaie va fi redusă.
În Dobrogea, adică inclusiv pe litoral, până la 12 august, temperaturile vor scădea de la o zi la alta, de la valori medii ale maximelor de 35 de grade în timpul zilei, până la aproximativ 24 de grade. O uşoară creştere a temperaturilor se va produce între 13 şi 15 august, după care tendinţa va fi de staţionaritate la valori medii de circa 28-29 de grade, apropiate de normele climatologice pentru a doua decadă a lunii august. Aversele, însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului, vor cădea, cel mai probabil, între 10 şi 12 august. Ploi de scurtă durată, slabe cantitativ, sunt posibile şi în jurul datei de 15 august, iar în restul intervalului de prognoză probabilitatea de precipitaţii va fi extrem de redusă, conform aceleiaşi prognoze.
Pentru zonele montane, răcirea treptată a vremii va determina scăderea valorilor temperaturilor maxime până spre o medie de 12 grade în 12 august, în timp ce mediile minimelor nocturne vor scădea până la 4-5 grade. Va urma o uşoară creştere a temperaturilor, spre medii de 18 grade ziua si aproximativ 10 grade noaptea, vremea devenind normală din punct de vedere termic pentru a doua decadă din august. Probabilitatea pentru precipitaţii, mai ales averse însoţite de