Premierul Victor Ponta a anuntat o noua formula a Executivului, care a trecut printr-o mini-remaniere, in urma demisiilor prezentate de catre Ioan Rus si Victor Paul Dobre. Wall-Street.ro va propune un scurt bilant al Guvernului aflat la prima modificare importanta de componenta in cele trei luni de mandat petrecute la Palatul Victoria.
"Este vorba despre un guvern special in conditii speciale, cu un mandat pana la alegeri (parlamentare din noiembrie 2012 – n.r.). Nu ascund ca intentia este ca in cele sase luni sa performam cat mai mult, astfel incat in baza votului din alegerile populare sa continuam guvernarea", declara increzator actualul premier Victor Ponta, la inceputul lunii mai, la prezentarea noului Guvern.
Executivul condus de Victor Ponta a fost investit de Parlament, cu 284 de voturi "pentru" si 92 de voturi "impotriva", conform rezultatului anuntat oficial in plenul Parlamentului, desi erau necesare voturile favorabile a 231 de parlamentari. Aceasta investire a reprezentat, insa, a sasea ceremonie de depunere a juramantului de catre ministrii unui Cabinet la Palatul Cotroceni in fata lui Traian Basescu, aflat de opt ani la conducerea tarii, dupa experimentele Tariceanu, Boc si Ungureanu.
Dar, dincolo de pasiunile doctrinare la moda ale unora sau interesele existente pe scena politica romaneasca, numirea lui Florin Georgescu in functia de ministru al Finantelor si vicepremier in noul Guvern, venit din pozitia de prim-viceguvernator al BNR, „reprezenta o garantie ca politicile bugetare nu vor duce la derapaje”, dupa cum declara chiar Mugur Isarescu, guvernatorul bancii centrale, facand probabil referire la fostele investituri la finante din era Boc, precum Gheorghe Pogea, care a contribuit decisiv la adanicrea recesiunii din Romania prin impozitul forfetar sau domnul Ialomitianu.
"Din punct de vedere al conlucrarii cu Ministeru