Ce poate fi mai potrivit în zilele acestea fierbinţi, când nu prea îţi vine să intri în bucătărie, decât un meniu compus din alimente proaspete şi colorate care nu necesită gătire? Supe reci, salate, dulciuri din fructe şi băuturi răcoritoare. Iată reţetele noastre. Ce poate fi mai potrivit în zilele acestea fierbinţi, când nu prea îţi vine să intri în bucătărie, decât un meniu compus din alimente proaspete şi colorate care nu necesită gătire? Supe reci, salate, dulciuri din fructe şi băuturi răcoritoare. Iată reţetele noastre.
Ingrediente: 2 avocado, 2 ardei roşii, două salate verzi, două mâini de varză rasă, două cepe, sare, 2 căţei de usturoi, un vârf de piper, verdeţuri proaspete (mărar, busuioc, cimbru, după gust), apă.
Mod de preparare: pune toate ingredientele spălate şi curăţate într-un blender (storcător de legume şi fructe) şi după ce le pasezi, diluează amestecul cu apă, în funcţie de cât de subţire vrei să fie supa. O poţi servi cu smântână proaspătă deasupra şi presărată cu frunze de mentă.
Ingrediente: o ceaşcă de smântână, o ceaşcă de maioneză, două linguriţe de pudră de muştar, două linguri de ketchup, o lămâie, sucul de la o jumătate de lămâie , o lămâie, o linguriţă de boia dulce, 800 g creveţi medii, fierţi şi decorticaţi, o linguriţă de sare, o linguriţă de piper.
Mod de preparare: pentru sos se amestecă toate ingredientele, mai puţin creveţii, sarea şi piperul. Într-un bol mare se amestecă creveţii cu sosul, se sărează şi se piperează după gust. Ţine salata la rece până în momentul servirii.
Ingrediente: 6 frunze de mentă proaspătă, două linguriţe de sirop de zahăr (se fierbe un pahar de apă cu o lingură de zahăr), două felii de lime, sucul de la o lime,180 ml ceai verde, 60 ml rom alb sec, miere.
Mod de preparare: într-un pahar mare pune menta la înmuiat cu siropul şi încorporează feliile de lămâie