Din totalul de 388 de candidaţi care au susţinut, până la capăt, examenul, note peste 7 au obţinut doar 179, adică puţin peste 46 la sută. Chiar şi aşa, rezultatele sunt semnificativ mai bune decât anul trecut, când înainte de contestaţii procentul celor care au obţinut note peste 7 a fost de numai 30,81 la sută.
Rezultatele de anul acesta sunt mai bune şi dacă ne raportăm la numărul celor care au luat nota maximă: doi, faţă de numai unul anul trecut. Este vorba despre Alszegi Erzsebet, nota 10 la disciplina istorie (limba maghiară), şi Mirela Lazăr, aceeaşi notă la educaţie fizică şi sport.
Alţi 29 de candidaţi au luat note între 9 şi 9,99, 65 – între 8 şi 8,99, iar 83 – între 7 şi 7,99. Note între 5 şi 7, care nu permit titularizarea, dar dau candidaţilor posibilitatea de a opta pentru sutele de posturi netitularizabile disponibile în judeţ, au obţinut 128.
Au fost şi 81 de candidaţi care au obţinut note sub 5, 13 dintre ei fiind notaţi chiar cu note cuprinse între 1 şi 1,99. Cea mai mică notă a fost de 1,25 şi a fost obţinută de doi candidaţi – unul de la educaţie plastică, iar altul de la fizică. Potrivit inspectorului şcolar de la resurse umane, Viorel Lungu, note mai mici au luat candidaţii debutanţi în învăţământ, subiectele din acest an fiind astfel structurate încât au fost avantajaţi cei cu experienţă la catedră.