Recoltarea strugurilor de masă va începe în forţă, în maxim două săptămâni, până acum fiind culeşi struguri din soiuri precum Perlă sau Şasla. Însă temperaturile ridicate din ultimele săptămâni au forţat procesul de coacere a strugurilor, iar culesul va începe cu câteva săptămâni mai devreme. Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Agricole, Mariana Botea, a explicat că până la 1 septembrie va începe culesul strugurilor de vin, mult mai devreme decât într-un an obişnuit. „În acest moment a început sporadic culesul strugurilor de masă, în special al Perlei. În două săptămâni va începe culesul masiv la struguri de masă, iar până la 1 septembrie va începe şi culesul strugurilor de vin. În acest an, culesul începe mai devreme ca de obicei din cauza căldurii şi a secetei“, a explicat Mariana Botea. În Vrancea, aproape 22.000 de hectare de teren sunt plantate cu viţă de vie.
Recoltarea strugurilor de masă va începe în forţă, în maxim două săptămâni, până acum fiind culeşi struguri din soiuri precum Perlă sau Şasla. Însă temperaturile ridicate din ultimele săptămâni au forţat procesul de coacere a strugurilor, iar culesul va începe cu câteva săptămâni mai devreme. Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Agricole, Mariana Botea, a explicat că până la 1 septembrie va începe culesul strugurilor de vin, mult mai devreme decât într-un an obişnuit. „În acest moment a început sporadic culesul strugurilor de masă, în special al Perlei. În două săptămâni va începe culesul masiv la struguri de masă, iar până la 1 septembrie va începe şi culesul strugurilor de vin. În acest an, culesul începe mai devreme ca de obicei din cauza căldurii şi a secetei“, a explicat Mariana Botea. În Vrancea, aproape 22.000 de hectare de teren sunt plantate cu viţă de vie.