În perioada 6 - 18 august 2012 se desfăşoară a XXXVII-a ediţie a Târgului Internaţional de Arte şi Meşteşuguri de la Ierusalim.
Pentru ediţia din acest an, prin intermediul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv, România a pregătit un stand cu obiecte specifice pentru zona Bucovinei şi un spectacol folcloric al unui grup de tineri dansatori din Ansamblul Folcloric “Dorna Dorului”, ansamblu care a participat la Expoziţia Mondială de la Shanghai, China, în 2010, unde s-a bucurat de un imens succes.
Publicul va putea să admire cămăşi populare din Bucovina, ştergare şi feţe de masă autentice ţesute în casă, obiecte de artizanat din lemn sau ceramică, ouă încondeiate, toate lucrate manual, precum şi pliante şi CD-uri despre tradiţiile din Bucovina.
Până pe 18 august, meşterii prezenţi la standul României vor oferi workshop-uri ad-hoc şi explicaţii detaliate despre meşteşuguri tradiţionale în Bucovina, cum ar fi încondeiatul ouălor, realizarea iilor şi a celorlalte elemente ale costumelor populare, lecţii de interpretare a muzicii populare la instrumente de suflat. Şefa delegaţiei române, Niculina Vasiluţ, preşedinta ANTREC, Filiala Bucovina, va prezenta turismul rural, ecologic, activ şi cultural din judeţul Suceava.
Săptămâna viitoare, seară românească la Ierusalim
De la Claudia Lazăr, reprezentanta Institutului Cultural Român din Tel Aviv, şi cea care se ocupă de prezentarea României la acest târg internaţional, am aflat că în fiecare seară pe scena din incinta târgului câte o ţară participantă oferă un spectacol de datini, obiceiuri şi tradiţii, seara românească urmând a avea loc săptămâna viitoare. Luni, în prima seară după deschidere, târgul a fost vizitat de peste 5.000 de oameni.
Reprezentanţii Institutului Cultural Român din Tel Aviv precizează: „Târgul Internaţional de Arte şi Meşteşuguri de la Ierusalim este cel mai