Oamenii de stiinta au elaborat o teorie care rezolva unul dintre cele mai mari mistere ale Universului. Ei au elucidat modul in care se formeaza stele mult mai mari decat Soarele.
Specialistii NASA au descoperit, in 2010, patru stele care depaseau orice imaginatie, fiind de 300 de ori mai mari decat Soarele, scrie Sott. Masa acestora este de doua ori mai mare decat prezisesera oamenii de stiinta in trecut. Ei credeau cu tarie ca stele mai mari nu pot exista.
Cele patru stele descoperite fac parte din grupul R136, aflate in Marele Nor Magellanic. Acesta se afla la 160.000 de ani lumina de Pamant. Specialistii de la Universitatea din Bonn, Germania, sustin ca marimea lor este data de anumiti factori care au contribuit la acest proces, indicand spre combinarea unor stele intr-un corp ceresc urias.
Stelele care sfideaza imposibilul
Pana in 2010, se credea ca stelele formate in Univers pot fi de maxim 150 de ori cat masa Soarelui. Aceasta valoarea parea universala si se aplica oriunde ele s-ar fi format. Descoperirea arata ca teoria trebuie revazuta. Simularile facute au constat in formarea fiecarei stele individual, pentru a observa cu acuratete cum a avut loc procesul.
Astfel de stele apar devreme in grupul respectiv. Ele se ciocnesc ulterior, rezultand un corp ceresc mult mai mare. Acestea au o orbita foarte apropiata, iar gravitatia le face sa se ciocneasca.
In acest proces de nastere a unor stele super-masive sunt implicate procese fizice foarte complicate, insa rezultatul este clar, sustin specialistii, prin reprezentantul lor, Sambaran Banerjee.
Oamenii de stiinta au elaborat o teorie care rezolva unul dintre cele mai mari mistere ale Universului. Ei au elucidat modul in care se formeaza stele mult mai mari decat Soarele.
Specialistii NASA au descoperit, in 2010, pa