Fibrele dietetice, care se găsesc în mod special în fructe, legume, cereale integrale și leguminoase, au un rol important în procesul de slăbire.
Pe lângă faptul că previn și tratează constipația, fibrele prelungesc senzația de sațietate pentru mai mult timp, ducând la un consum mai mic de calorii. Spre deosebiore de grăsimi, proteine sau carbohidrați, fibrele nu sunt digerate de către corpul uman, ele traversează aproape intacte stomacul, intestinul și colonul, după care sunt eliminate.
Consumă fibre la micul dejun
Specialiștii au constatat că persoanele care consumă în mod constant fibre la micul dejun reușesc să se mențină în formă mai mult timp, spre deosebire de cei care mănâncă alte tipuri de alimente sau nu iau masa de dimineață. Consumul de cereale bogate în fibre este ideal pentru persoanele care vor să slăbească, întrucât fibrele au beneficii multiple asupra siluetei. Studiile arată că persoanele care mănâncă mai multe fibre ajung mai repede la senzația de sațietate, consumă un număr mai mic de calorii în restul zilei și poftesc mai puțin la alimente bogate în grăsimi și zaharuri. Indiferent dacă vrei să slăbești sau să te menții în formă, specialiștii ne recomandă să consumăm 18 g de fibre pe zi (între 12-24 g). De asemenea, ei ne sfătuiesc să nu slăbim mai mult de 500 de grame pe săptămână, deși în primele săptămâni s-ar putea să slăbești mai mult, întrucât va fi eliminată mai multă apa, alături de grăsime.
Topul alimentelor bogate în fibre
1. Tărâțe din grâu, porumb și orez.
2. Fasole uscată.
3. Fructe de pădure.
Fibrele dietetice, care se găsesc în mod special în fructe, legume, cereale integrale și leguminoase, au un rol important în procesul de slăbire.
Pe lângă faptul că previn și tratează constipația, fibrele prelungesc senzația de sațietate pentru mai mult timp, ducând la un consum mai mic d