În urma unui sondaj făcut printre angajatori, cele mai mari șanse de a-și găsi un job au absolvenții facultăților de finanțe. Jumătate dintre companii nu au însă un plan de angajări. Care credeți că sunt șansele tinerilor de a găsi un job în următoarele șase luni?
Cei care au terminat studii economice, mai ales cu specializarea Finanțe, sunt cei mai îndreptățiți absolvenți de facultate care pot spera să găsească un job repede, conform sondajului realizat de BestJobs.
Dintre angajatorii care au de gând să angajeze la nivel entry-level, 35% din firme vor absolvenți de finanțe. Pe locul al doilea, 29% dintre angajatori vor absolvenți de facultăți cu profil IT sau Telecomunicații.
Pe de altă parte, jumătate dintre companiile angajatoare au declarat că nu știu pentru câte persoane vor avea posturi disponibile în viitorul apropiat, iar o treime nu vor angaja deloc absolvenți, având disponibile doar poziții de management.
În luna octombrie a anului trecut, Ministerul Educației realiza ierarhizarea programelor de studii universitare pe categorii. Metodologia de evaluare și clasificare poate fi cosultată aici. Ierarhizarea oferă informații despre calitatea predării, a cercetării, a relației cu mediul extern și a serviciilor oferite de universitate. Tinerii își pot alege facultatea pe care o vor urma ținând cont și de această ierarhizare.
Dezbaterea Adevărul
Care credeți că sunt cele mai căutate profesii pe piața muncii, atât pentru tinerii absolvenți, cât și pentru oportunități de dezvoltare a unei cariere? La polul opus, către ce specializare nu ați îndruma tinerii, și de ce?
Mai este, din acest punct de vedere, pasiunea pentru un anumit domeniu un criteriu în a alege profesia de urmat? Sau tinerii ar trebui să se axeze pe profesii care să le ofere șanse de a avea un loc de muncă?