La inceputul lunii iulie, schimbarea de conducere de la SIF Muntenia scria istorie. Pentru prima data, ca o consecinta a ridicarii pragului de detinere, actionarii isi impuneau reprezentantii in Consiliu. Nelipsita de scandaluri si discutii, ecourile Adunarii Generale a Actionarilor se fac simtite si in prezent. Un grup de 17 actionari ai companiei se considera nedreptatiti si au inceput demersurile pentru a clarifica lucrurile. Citeste mai multe detalii in articolul de mai jos.
Inainte de AGA SIF Muntenia din 6/7 iulie, Muntenia Invest, administratorul SIF4, a limitat la 5% drepturile de vot ale unui grup de 37 de actionari care detineau aproape 16,9% din titlurile societatii, printre acestia numarandu-se si investitorii care au solicitat revocarea membrilor Consiliului Reprezentantilor.
Dupa cateva ore, CNVM a dispus anularea limitarii dreptului la vot in AGA, motivand ca din documentele puse la dispozitie de Muntenia Invest, administratorul SIF, nu reiese ca investitorii respectivi actionau concertat.
Ulterior, dupa o Adunare Generala a Actionarilor de peste 33 de ore, Consiliul Reprezentantilor Actionarilor SIF Muntenia a fost schimbat, si grupul „revolutionarilor” si-a impus membrii in CRA.
Dupa un weekend ce parea ca nu se mai termina, schimbarea istorica a fost primita cu optimism in piata. Investitorii si-au manifestat asteptarile pozitive prin presiune la cumparare in primele sedinte de dupa AGA iar brokerii prin declaratii si asteptari marete. Noul Consiliu este format din 11 reprezentanti alesi de un grup de actionari "revolutionari", coagulati in jurul omului de afaceri Gheorghe Iaciu, care detine 5% din titlurile SIF Muntenia, si a fondului de investitii ING International Romanian Equity.
Insa, razboiul de la SIF Muntenia nu pare sa se fi incheiat aici. Un grup de 17 actionari, reprezentanti de Cabinetul de Avocat Dan