“Trădare”, „trădător”, „subminarea economiei naționale”, “răspândirea de informații false” sunt cuvinte mult prea tari pentru a fi trecute cu vederea. Sunt intimidante, inacceptabile. Nu le merit, nu le merităm din partea unor politicieni incompetenți și neperformanți după ce am muncit în corect în această țară, ne-am plătit impozitele, am respectat legile și i-am promovat interesele, fiecare după puterile noastre.
Episodul 1.
De când cu accentuarea conflictelor politice și instituționale de la București, mai multe publicaţii onorabile din Paris, Berlin, Bruxelles, Varșovia sau Sofia îmi solicită diferite poziții mie și colegilor mei în calitatea de reprezentanți ai unui think-tank credibil cu portofoliu respectabil, care a avut referințe și în trecut în presa internațională. Ce-i drept, atunci când vorbeam despre evoluțiile diferitelor politici publice nu ne bucuram de un astfel de interes și nu ne face nicio plăcere atunci când suntem întrebați dacă statul de drept este într-adevăr în pericol în România. Aș fi preferat să nu fi avut ocazia unei astfel de audiențe și expuneri, într-un astfel de context. Am încercat să dau răspunsuri raționale: nu, nu e chiar o lovitură de stat, da regulile au fost forțate, da statul de drept a fost și încă este în pericol.
Episodul 2.
USL face o plângere face penală depusă la Parchet împotriva lui Băsescu, Boc, Macovei şi alţi 12 lideri PDL, pentru subminarea economiei naţionale şi răspândirea de informaţii false. În urma unui astfel de denunț, după o eventuală judecată strâmbă, pedeapsa maximă poate fi de 20 de ani de închisoare, iar dacă au provocat pagube economiei naţionale, pedeapsa poate merge până la închisoarea pe viaţă. Îmi amintește de țara vecină din nord, în care nu mi-ar plăcea să trăiesc.
Episodul 3.
Președintele interimar al României, domnul Crin Antonsecu, declara la Antena 3: