"Prima palmă de la FMI: unde sunt privatizările" (Evenimentul Zilei), "Lovitură de stat. Care stat?" (Adevărul), "Anchetă MAPN: 80% din ridicările în grad, ilegale" (România Liberă).
Curajul de a cădea în genunchi (Gândul)
Cristian Tudor Popescu face mărturisiri “am iubit-o pe Sandra Izbaşa când s-a prăbuşit în genunchi, ratând ultimul, îngrozitor!, chiar ultimul element al exerciţiului cu care altfel lua medalie.Am iubit-o pe Cătălina Ponor când s-a clătinat pe bârnă, la limita căderii, şi a pierdut, la „masa verde”, medalia de bronz. Le-am iubit pentru că sunt „bătrâne”. Un senior dacă ajunge să muşte ţărâna în faţa juniorilor şi a lumii întregi, la o competiţie care ar putea fi ultima pentru el, poate muri de durere şi ruşine, căci îşi ciobeşte în felul acesta o imagine clădită cu greu, într-o viaţă de muncă şi glorie. Cătălina şi Sandra n-au ezitat o clipă. Şi-au alungat teama de înfrângere, teama de ridicol, s-au bătut sub tricolor din toate puterile. Au câştigat ceva mai preţios decât aurul şi argintul. Ceva ce poate face diferenţa între un mare campion şi un alt mare campion de-a lungul timpului neiertător – RESPECT!”
Prima palmă de la Fondul Monetar Internaţional: unde sunt privatizările (Evenimentul Zilei)
FMI nu este mulţumit de progresele pe care România le-a făcut de la ultima misiune a Fondului în ţară, cea din mai. Tarom-ul trebuia să fie deja privatizat, iar privatizarea CFR Marfă să fi intrat în linie dreaptă. "Actualele turbulenţe îngreunează economia, fapt care se reflectă în încrederea investitorilor şi în cursul de schimb, dar şi în costurile de finanţare şi în creşterea economică", a spus şeful misiunii FMI în România, Erik de Vrijer. Bilanţul ultimelor luni de guvernare n-avea cum să lase FMI fără reacţie. Creşterea cursului cu 3 procente a pus în pericol debitorii în euro şi conduce, automat, la scumpiri.