Tot ceea ce se publică pe pagina oficială de Facebook a companiilor trebuie să se supună legilor publicității, chiar dacă mesajele respective sunt scrise de fanii acelor organizații, se arată într-o hotărâre de guvern a membrilor executivului australian.
Cu alte cuvinte, companiile trebuie să monitorizeze absolut toate comentariile de pe paginile lor de Facebook, întrucât orice mesaj rasist, instigator la ură, sau care conține informații neadevărate va fi considerat ca mesaj emis de acele companii.
Punerea în aplicare a actului juridic poate determina companiile mai conservatoare să vrea să evite acest risc și, prin urmare, să abandoneze rețeaua de socializare Facebook, scrie businessinsider.com.
Hotărârea, propusă de Biroul pentru Publicitate australian, a venit ca urmare a plângerilor primite de această instutuție, cu privire la comentariile de pe pagina de Facebook a companiei de băuturi alcoolice Smirnoff.
Administratorul contului de pe rețeaua de socializare era acuzat că permite publicarea prea multor mesaje care invită la "un consum exagerat de alcool și pornografie".
Această hotărâre vizează, momentan, doar Australia, însă decizii similare se pot aplica și în alte state.
Cei de la publicația economică "Forbes" speculează: "În acest mod s-au extins legile anti-calomnie. Compania Dow Jones a fost găsită răspunzătoare pentru un articol defăimător publicat în New York. Însă, pentru că articolul putea fi citit în Australia, a fost acuzată de calomnie de către judecătorii australieni."