În prima parte a anului, preţurile solicitate pentru apartamentele scoase la vânzare în marile oraşe din ţară au scăzut pe linie
Reprezentanţi din domeniu spun că scăderile de preţ vor continua pe toate planurile, spre bucuria cumpărătorilor şi a chiriaşilor
Cererea solvabilă este mică, astfel încât proprietăţile care reuşesc să se vândă sunt cele foarte bine negociate
Preţurile apartamentelor au scăzut continuu din anul 2008 încoace, iar trendul s-a menţinut în prima parte a anului, astfel că sumele solicitate pentru apartamentele scoase la vânzare au scăzut pe linie. Specialiştii în domeniu contactaţi de Curierul Naţional sunt de părere că ajustările de preţ vor continua pe toate planurile.
"Într-un mod foarte vizibil, preţurile au continuat să scadă, de la an la an: chiar dacă scăderile nu mai sunt de ordinul procentelor cu două cifre. (…) Cu siguranţă, scăderea va continua pe toate planurile: şi chiriile şi vânzările vor suferi, înspre bucuria cumpărătorilor şi chiriaşilor", a declarat, pentru Curierul Naţional, Mihai Stan, managerul portalului imobiliar Topestate.ro. Acesta a mai spus faptul că, în prezent, cererea solvabilă este cu adevărat mică, aşa încât proprietăţile care reuşesc să se vândă sunt cele bine negociate.
În primele şase luni ale anului, conform indicelui imobiliare.ro, preţurile solicitate pentru apartamentele scoase la vânzare în cele mai mari oraşe din ţară au scăzut pe linie, cu valori cuprinse între 0,5% în Timişoara şi 4,5% în Ploieşti. "În general, tendinţa de scădere în această primă jumătate a anului a fost mai accentuată pe segmentul nou, cu un maximum de -6,7% la Cluj. În ceea ce priveşte a doua jumătate a anului, niciun motiv raţional nu indică o creştere a preţurilor apartamentelor", ne-a explicat Daniel Crainic, marketing manager imobiliare.ro.
Deşi, de la începutul crizei imobiliare, apartam