După întâlnirea cu Fondul Monetar Internaţional, premierul Victor Ponta lea adus românilor împovăraţi de criza financiară câteva veşti menite să le mai descreţească frunţile. Bugetarii urmează să mai primească 7,4% din tăierea aplicată în 2010, iar ceilalţi salariaţi vor fi impozitaţi gradual, în funcţie de venit. După întâlnirea cu Fondul Monetar Internaţional, premierul Victor Ponta lea adus românilor împovăraţi de criza financiară câteva veşti menite să le mai descreţească frunţile. Bugetarii urmează să mai primească 7,4% din tăierea aplicată în 2010, iar ceilalţi salariaţi vor fi impozitaţi gradual, în funcţie de venit.
Reprezentanţii Fondului se află la noi în ţară până la jumătatea săptămânii viitoare şi au mai multe discuţii cu guvernanţii în ceea ce priveşte bugetul României pe anul viitor, precum şi perspectiva câtorva măsuri pe care Ponta vrea să le aplice în următoarea perioadă. După două zile de negocieri, premierul a primit undă verde pentru două schimbări importante, care ar aduce mai mulţi bani în buzunarele românilor, atât ale celor care lucrează în mediul privat, cât şi ale bugetarilor. Următoarea tranşă de recuperare salarială pentru bugetari se va aplica în luna decembrie şi va fi de 7,4%.
În plus, de anul viitor s-ar putea schimba şi modalitatea de impozitare a venitului, adică se va aplica o grilă diferenţiată de taxare. Ponta şi-a mai exprimat o dată această intenţie, iar grila prezentată atunci ar putea rămâne în picioare. Veniturile de până în 800 de lei vor fi taxate cu 8%, cele între 801 lei şi 1.600 de lei, cu 12%, iar cele peste 1.601 lei, cu 16%, ca şi până acum.
Iată câţi bani ne vor rămâne în plus dacă se aplică grila de impozit diferenţiat
* Pentru salariile ce depăşesc 1.600 de lei, impozitul va fi de 16% ca şi până acum