Directorii de licee, dar şi câţiva din şcolile generale, care au intrat ieri în febra evaluării, s-au plâns de blocarea posturilor din învăţământ. La interviul de evaluare a directorilor asistă alături de inspectorul de management Radu Emil, inspectorul şcolar general Vasilica Zaharia, alături de adjunctul său, profesoara Luminiţa Balaban.
Radu Emil a precizat că cea mai mare problemă o reprezintă posturile care sunt blocate pentru personalul nedidactic, de care este nevoie urgentă în şcolile din Vrancea. „Directorii care au venit la interviu s-au plâns de multe probleme pe care le întâmpină în activitatea managerială. Cea mai acută este blocarea posturilor pentru personalul nedidactic. Sunt multe cazuri de pensionări, de renunţări la post şi nu pot angaja pe altcineva. Este acea lege dată acum doi ani, atunci când au avut loc reducerile de personal din învăţământ, prin care trebuie să iasă din sistem şapte persoane ca să poţi angaja una. Aşa ceva este imposibil, nu ai cum să aplici această prevedere în învăţământ. Să presupunem, prin absurd, că la nivel de Focşani ies şapte persoane la pensie şi poţi angaja una, dar unde să o angajezi, că este nevoie în fiecare şcoală de oameni“, a spus Radu Emil.
Reprezentanţilor IŞJ le-au mai fost sesizate probleme legate de starea precară a acoperişurilor de la Sala de Sport a Colegiului „Unirea“ şi a clădirii Liceului Sportiv din Focşani, din cauza zăpezii de astă iarnă. De asemenea, s-a discutat şi despre reabilitarea Şcolii „Ştefan cel Mare“ şi mutarea elevilor de la această unitate de învăţământ la altele. Radu Emil spune că se are în vedere ca mai multe clase de elevi să înveţe până la finalizarea lucrărilor în Şcoala nr. 7 şi la Grupul Şcolar „G. G. Longinescu“.
Directorii de licee, dar şi câţiva din şcolile generale, care au intrat ieri în febra evaluării, s-au plâns de blocarea pos