Biroul Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Constanţa a audiat o serie de persoane în cazul primarului Radu Mazăre, reclamat poliţiştilor de către Organizaţia constănţeană PDL, Parchetul nedipunând şi nefăcând vreo audiere, informează Ministerul Public, la solicitarea presei.
Premierul Victor Ponta, fost procuror, a făcut, joi, 9 august, un apel la procurori să evite situaţiile ridicole, el dând exemplu în acest sens anchetarea manechinelor lui Radu Mazăre care au votat la referendum în costume de baie, premierul subliniind, totodată, faptul că "bunul gust şi prostul gust" nu sunt consemnate în Codul penal.
Organizaţia PDL Constanţa a făcut plângere penală împotriva primarului Radu Mazăre, care în ziua referendumului ar fi obligat mai multe fotomodele să meargă la vot, Poliţia făcând cercetări, care se desfăşoară sub supravegherea Parchetului, potrivit procedurii penale.
"Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au fost înregistrate, în perioada 29 iulie - 9 august, un număr de 16 cauze penale, având ca obiect posibile infracţiuni la Legea 3/2000 privind referendumul, toate acestea fiind în lucru la organele de poliţie, cercetările desfăşurându-se sub supravegherea procurorilor", a comunicat Biroul de presă al Parchetului Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) .
Sursa citată precizează că unul dintre aceste dosare are ca obiect o plângere formulată de către Organizaţia Judeţeană Constanţa a Partidului Democrat Liberal, formulată împotriva numitului Mazăre Radu Ştefan, primarul Municipiului Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută de art. 52 din Legea 3/2000, cauză aflată în faza actelor premergătoare.
Până în prezent, procurorul de caz nu a dispus şi nu a efectuat audieri, o serie de persoane fiind, însă, audiate, în cursul zilei de miercuri, la sediul Poliţiei Municipiului Constanţa - Bi