Încă de la începutul anului am stat cu ochii pe componentele electronice flexibile. S-a tot vorbit pe marginea creării unor gadgeturi eliberate de conceptul "rigiditate". A unor dispozitive, cum ar fi smartphone-uri, tablete sau televizoare flexibile. LG Electronics a arătat că pot să construiască display-uri flexibile şi s-a angajat, printr-un program guvernamental, să scoată pe piaţă primul televizor flexibil.
Acum a mai apărut încă o componentă electronică flexibilă, tot în Coreea de Sud, ceea ce spune multe despre potenţialul oamenilor de ştiinţă din această ţară şi despre trendul actual abordat de aceştia. Atenţia lor este tot mai mult concentrată asupra termenului de flexibilitate.
Şi cum tot vorbeam de viitorul gadgeturilor flexibile, Keon Jae Lee, un profesor de la Institutul de Ştiinţă şi Tehnologie Avansată din Coreea de Sud, a creat o baterie flexibilă care îşi păstrează nivelul de energie chiar şi atunci când este îndoită.
Bateria este pe bază de litiu-ion, dar deocamdată nu a fost pusă la un test foarte serios, după cum ni se arată într-un scurt clip de prezentare, prototipul alimentează un LED albastru şi, după cum bine ştiţi, LED-urile nu sunt mari consumatoare de energie. Urmaţi şi link-ul video furnizat pe site pentru a vedea mai multe despre această baterie.
Încă nu se ştie dacă vreo mare companie tehnologică se află în spatele acestui proiect. Unii spun că ar putea fi vorba de Samsung, însă progresele făcute în această direcţie de către LG Electronics şi implicarea acesteia în programe guvernamentale plasează această companie pe lista "candidatelor".
Progresul actual ne face să credem că dispozitivele electronice flexibile nu mai reprezintă un obiectiv atât de îndepărtat. Ecranele flexibile există deja de câţiva ani, acum avem şi baterii flexibile, iar următorul pas ar fi găsirea unor materiale adecvate pentru o carcas