Spalati-va pe maini des ca sa evitati toxiinfectiile. Posibilitatile de inmultire si eliminare a microorganismelor la nivelul tubului digestiv sunt mai accentuate vara. Simptomele care apar pot fi: greata, varsaturi, balonari, dureri difuze in abdomen, diaree sau febra. Masurile care se iau sunt repaos alimentar total, nu se administreaza medicamente orale, se consuma ceaiuri calmante, reci, de menta, salcam, galbenele, sunatoare sau rostopasca. Pentru prevenirea bolilor digestive, cum ar fi enteritele sau diareea, trebuie asigurata o igiena riguroasa personala, respectand cateva obiceiuri, scrie Click.
Lista alimentelor care sunt adevarate bombe pe canicula. Chiar si unele legume trebuie evitate! Sarea, dulciurile, cateva fructe si legume, sucurile si alcoolul duc la incalzirea excesiva a corpului. Pe timpul verii, cand se ating temperaturi caniculare, aparatul cardiovascular si cel respirator sunt suprasolicitate. Pentru a se evita starile de lesin sau alte probleme de sanatate, este important sa nu incarcam si sistemul digestiv cu alimente grele. Sarea este primul element periculos ce duce la incalzirea corpului intr-o zi caniculara. "Nu trebuie sa se faca abuz de sare pe perioada verii. Trebuie apelat la ea cat mai putin cu putinta", explica nutritionistul Bogdan Guinea. Carnea prajita, cu exceptia celei de peste, nu ajuta nici ea corpul sa se racoreasca. De asemenea, exista si legume "fierbinti", care ingreuneaza mult digestia. "Pe aceasta lista se afla varza, conopida, ciupercile si andivele", enumera specialistul in nutritie, anunta EVZ.
Cura cu pepene te scapa de toxine. Ficatul e principalul organ de detoxifiere, dar el colaboreaza si cu sistemul gastrointestinal. Rinichii sunt, de asemenea, suprasolicitati atunci cand sangele e incarcat de toxine. Acest lucru se intampla cand ficatul si colonul nu functioneaza in parametri optimi. De