Să împarţi patul cu cineva nu este doar o plăcere, ci şi o potenţială problemă pentru un cuplu. Mai ales când unuia dintre parteneri îi lipsesc empatia şi bunul-simţ.
Codul bunelor maniere trebuie ştiut şi respectat în orice clipă, chiar şi, sau mai ales, în intimitatea dormitorului. În secolul trecut era, într-adevăr, de neconceput, ca manierele în pat să fie „reglementate" printr-un cod, însă acestea existau chiar şi atunci. În prezent, s-a trecut peste această pudoare şi au apărut suficiente „manuale" care explică în amănunt ce este permis şi ce nu în dormitor, ce „se cade" şi ce este interzis.
Un exemplu este „Ghidul manierelor elegante în secolul al XXI-lea" al scriitoarei Mary Mitchell (SUA). „Când dorinţa vă este satisfăcută şi partenerul îşi dă toată silinţa să vă facă să vă simţiţi bine, nu staţi ca şi când aţi fi o bucată de şuncă pusă la afumat, ci răspundeţi-i cu aceeaşi drăgălăşenie, ca să-l faceţi să se simtă apreciat, spuneţi ceva, scoateţi un sunet care să-i arate că sunteţi fericit(ă)", explică Mitchell.
Este adevărat că sexul înseamnă relaxare, adrenalină, renunţare la prejudecăţi, însă, în acelaşi timp, atmosfera poate fi stricată definitiv dacă unuia dintre parteneri îi lipsesc bunele maniere. Experţii în astfel de situaţii, citaţi de publicaţia „The Times of India" şi de la AskMen.com au alcătuit un top al celor mai iritante probleme de acest fel, dar şi cum pot fi acestea rezolvate, cu eleganţă. Alături de acestea, şi sexologi românii au mai adăugat câteva norme elementare de bun-simţ pe care orice partener ar trebui să le respecte, inspirate din problemele semnalate de pacienţi.
Decorul dormitorului
E dificil dacă cei doi nu au gusturi comune, el fiind adeptul stilului minimalist, iar ea mai degrabă o romantică incurabilă care păstrează suvenire din toate călătoriile sau fotografii cu toţi m