11.08.2012 Autoritățile au impus suspendarea activităţii pe o perioadă nedeterminată, după cum ni s-a comunicat din partea instituţiei, „până ce patronatul va face dezinfecţie în imobil, accentuând în spaţiile în care sunt manevrate alimentele. Totodată, personalul va trebui să-şi refacă toate testele sanitare pentru stafilococi”.
Aşadar, de la bucătar la ospătar şi personal de serviciu, angajaţii din tura în care s-a produs incidentul vor trebui să-şi facă analizele medicale specifice. În urma rezultatelor, ei vor fi triaţi, primind permisiunea de a-şi relua activitatea.
Analizele microbiologice efectuate în laboratoarele DSVSA, după ce s-au recoltat probe din toate mâncărurile servite în zilele de 7 şi 8 august, nu au evidenţiat mâncare alterată, aşa cum au presupus turiştii, ci infectarea ei cu stafilococi, transmisibili prin persoanele purtătoare.
9.08.2012 Numele de „Miruna“ are la baza, dupa unele interpretari, substantivul „myron“, un ulei extras din plante parfumate, care are sensul de „balsam“, „mirodenie“. Din punct de vedere creştin este vorba despre „untdelemnul sfintit“, mirul folosit la Botez. În slavă, mir înseamna pace, de unde Miruna semnifica „cea aducatoare de pace”, „pacifista“.
Nu de asta au avut parte turiştii de la Pensiunea Miruna din Sâmbăta de Sus. Mai mulţi copii şi adulţi au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce toată noaptea au acuzat dureri abdominale şi greţuri.
Mai multe ambulanţe au ajuns la Sâmbăta de Sus pentru a le acorda primele îngrijiri pacienţilor, iar patru dintre ei au fost transportaţi la spital. La pensiune au ajuns şi inspectorii sanitar- veterinari, dar şi oamenii legii pentru a face o anchetă în acest caz, a dezvăluit Bună Ziua Făgăraş.
Cinci echipaje de salvare au ajuns ieri dimineaţă la pensiunea Miruna de la Sâmbăta de Sus după ce 17 persoane, cazate aici au acuzat simpto