Aproape 1.000 dintre angajaţii TVR urmează să fie disponibilizaţi, începând de la 1 septembrie, în baza planului de redresare a instituţiei, scrie realitatea.net.
Pe lângă măsura disponibilizării, va fi redus numărul canalelor TV publice, în prezent acestea fiind în număr de şapte. Totodată, va fi ajustată structura organizatorică, a declarat Lucia Hossu Longin, membru în CA, citată de Bursa.ro.
“În timpul guvernării PDL, când la conducerea televiziunii a fost domnul Lăzescu, nu s-a scos niciun om din instituţie. Acum, o să se interpreteze că venim noi, cei din USL, şi-i dăm pe toţi afară. Nu mi-aş dori acest lucru, pentru că mulţi dintre cei care vor pleca sunt victime, sunt oameni care muncesc. Dar sunt şi mulţi care nu fac nimic şi au salarii imense. Vom reduce organigrama de conducere. Ceea ce s-a întâmplat în televiziune s-a întâmplat şi în ministere – o organigramă uriaşă cu salarii mari, angajări şi cheltuieli nesăbuite. Sunt oameni în televiziune cu vechime zero şi cu 70 de milioane (n.r. – lei vechi) pe lună. Avem o mulţime de canale publice, în timp ce francezii au două şi italienii trei. Ceea ce facem acum ar fi trebuit să se facă treptat, în timpul fostelor conduceri”, a declarat Lucia Hossu Longin.
Televiziunea Română se confruntă cu probleme financiare grave, înregistrând pierderi de 160,8 milioane de lei, anul trecut, şi de aproape 162 milioane de lei, în 2010, potrivit rapoartelor de activitate depuse de instituţie la Parlament.
În prezent, Televizounea Română are aproximativ 3.400 de angajaţi.
Aproape 1.000 dintre angajaţii TVR urmează să fie disponibilizaţi, începând de la 1 septembrie, în baza planului de redresare a instituţiei, scrie realitatea.net.
Pe lângă măsura disponibilizării, va fi redus numărul canalelor TV publice, în prezent acestea fiind în număr de şapte. Totodată, va fi ajustată structura organizato