De cum intri în blocul 65 A2, scara 1, din cartierul Craioviţa Nouă te loveşte un miros greu, înţepător, care răzbate din toate părţile. Numai că mirosul pestilenţial vine din subsolul inundat de dejecţii. Situaţia nu este de ieri de azi, ci de luni bune, încă din anul 2011. Proprietarii nu ştiu ce să mai facă, se plâng că mirosul le intră în casă, că sunt invadaţi de ţânţari şi rozătoare. În subsol nu mai coboară de teamă să nu se afunde în mizerie, iar instalaţiile sunt toate prinse sub apa murdară. Aici este un adevărat focar de infecţie. În plus, chiar şi birourile primăriei, care are aici unul dintre sediile Serviciului Asistenţă Socială, sunt sufocate de miros. „Sunt luni în care mirosul ajunge până la birourile noastre, am vorbit cu cei de la asociaţie. Dânşii au solicitat, am înţeles, certificat de urbanism, autorizaţie, şi trebuie să schimbe conductele“, a declarat Elena Trifu, directorul adjunct al Serviciului Asistenţă Socială Craiova.
Canalizarea este de vină, conductele vechi sunt ciuruite și refulează în subsolul blocului, iar mizeria a ajuns până la scările de acces în boxele imobilului. Alteori, apa menajeră răzbate prin capacul de la canal tocmai în poarta Secţiei V de Poliţie.
Poate că nu s-ar fi ajuns aici dacă, la momentul potrivit, atât proprietarii, cât şi reprezentanţii lor din cadrul asociaţiei s-ar fi mobilizat. Iniţial au bătut la uşa Companiei de Apă Oltenia (CAO), numai că buba era la ei în ogradă, adică în subsol. Cu toate acestea, nu este zi în care CAO să nu trimită vidanja în zonă ca să desfunde canalizarea.
„Conductele sunt vechi, s-au spart, situaţia asta este de mult. Canalizarea este înfundată şi resturile se scurg în subsol. Am făcut demersuri peste tot, la primărie, la Apă, dar nu se implică nimeni. Acum am adunat bani şi mai avem puţin până obţinem toate autorizaţiile, iar de luni începem lucrarea. Oamenii a