Odata cu preluarea in subordine a Eco Piata, viceprimarul Marius Danga a anuntat ca va incerca stimularea prezentei in piete a comerciantilor cu produse de origine autohtona. Prima masura luata in acest sens vizeaza si resuscitarea interesului scazut pe care il manifesta Piata Dacia pentru ieseni. Practic, municipalitatea doreste transformarea Pietei Dacia in piata cu produse traditionale, pentru trei zile pe saptamana, dupa modelul celei din Pacurari, care are acest profil in zilele de vineri, sambata, si duminica. "Directorul de la Eco Piata va incepe discutiile cu cei de la Directia Agricola pentru a demara un proiect prin care vrem sa schimbam profilul pietei Dacia, in zilele de marti, miercuri, si joi, urmand sa fie dedicate doar producatorilor traditionali, dupa modelul Pacurari. In acest moment, piata Dacia e mai mult goala si acesta este un ultim efort pe care-l facem pentru a o revitaliza", a precizat viceprimarul Marius Danga.
Primaria ii obliga pe comercianti sa afiseze sursa si pretul produselor expuse
Incepand de luna aceasta, dispar de pe tarabele din Piata Alexandru si Piata Nicolina preturile scrise pe cartoane. Acestea vor fi inlocuite de etichete care vor fi distribuite comerciantilor de catre Eco Piata. Pe acestea va trebui mentionat obligatoriu daca la respectiva taraba produsele sunt vandute direct de producator sau de un comerciant intermediar, fiind obligatoriu a se mentiona daca produsele sunt romanesti sau de import. De asemenea, "smecheriile" comerciantilor care afiseaza preturi psihologice, de exemplu 3,99 lei pe kilogram, ar trebui sa devina de domeniul trecutului. "Vom reglementa afisajul. Fiecare trebuie sa anunte daca e sau nu producator, sa specifice provenienta produselor. Cartoanele vor fi standardizate si oferite de Eco Piata. Trebuie sa dispara preturile de genul 3,99 de lei. Cine nu se va conforma, i