Zilnic te gandesti ce alimente sa consumi pentru a slabi sau a te energiza, dar niciodata nu consideri mancarea ca pe un medicament ce te poate scapa de boli.
Stiind acest secret, insa, poti preveni sau scapa de anumite afectiuni, conform Caring.com:
Ceapa
Este greu sa scapi de mirosul neplacut dupa ce ai mancat ceapa, multa lume evitand alimentul tocmai din aceasta cauza. Totusi, ea contine enzime care scad riscul de cancer la prostata sau de esofag. Cercetatorii spun ca apara si de cancerul la stomac si de bolile de inima.
Ceapa contine sulfide care scad presiunea sanguina si colesterolul, dar si peptide, care previn deteriorarea oaselor, inhiband pierderea calciului si a altor minerale.
Are antioxidanti foarte puternici, printre care quercitina, un antihistaminic natural care reduce inflamatia de la nivelul cailor respiratorii si vindeca simptomele alergiilor si ale racelii. Ceapa are si multa vitamina C, care alaturi de quercitina alunga durerea si umflaturile asociate cu osteoartrita si artrita reumatoida. Este extrem de bogata in sulf si are proprietati antibiotice si antivirale.
Este excelenta de consumat in cazul dietelor bogate in proteine, grasimi sau zahar, curatand arterele si prevenind inmultirea virusurilor si a infectiilor.
Ceapa cruda ofera cea mai mare gama de antioxidanti, dar nici cea gatita nu este de neglijat, mai putin cea prajita. Ea trebuie mentinuta la temperatura camerei, dar daca esti sensibil si te ustura ochii din cauza ei, tine-o in frigider cu o ora inainte de a o toca.
Morcovii
Morcovii sunt o sursa grozava de antioxidanti, dieta bogata in carotenoide scazand riscul de cancer in randul femeilor aflate la menopauza, atat la san, cat si laringe, colon, vezica, cervix. La barbati scade riscul de cancer la prostata.
Pe de a