Situaţia privind lichiditatea nu s-a schimbat în penultima şedinţă a săptămânii de pe piaţa Sibex. Jucătorii activi au fost puţini iar lichiditatea înregistrată în prima jumătate a zilei era derizorie: doar 626 de contracte cu o valoare de 7,54 milioane de lei. Speranţele jucătorilor privind o posibilă creştere a atractivităţii şi implicit a volumelor erau legate de evoluţia din partea a doua a şedinţei, în funcţie de direcţia şi ştirile din piaţa americană.
La ora 16.30, cele mai multe contracte se observau pe derivatul care urmăreşte evoluţia cotaţiei Dow Jones. Numărul acestora se ridica la 319 pe scadenţa septembrie. Iniţial evoluţia Dow Jones a fost una pozitivă, dar ritmul de creştere s-a temperat treptat până la intrarea temporară pe teritoriul negativ. La ora 16.30, DEDJIA_RON scădea uşor cu doar un punct şi valora 13.015 puncte. Pentru decembrie, indicele creştea cu 8 puncte, la 13.029 puncte iar numărul contractelor era de 14. Pe piaţa futures americană variaţiile au fost mici înaintea publicării datelor economice privind deficitul comercial şi evoluţia cererilor de şomaj. Ulterior datele publicate au indicat că deficitul comercial a scăzut la 42,9 miliarde dolari, depăşind aşteptările analiştilor, în condiţiile în care scăderea cotaţiei petrolului a micşorat factura de importuri a SUA. Veşti relativ bune au venit din piaţa muncii unde cererile de şomaj au scăzut la 361.000, cu 10.000 sub nivelul progozat de specialişti care au estimat o creştere la 371.000.
Speculatorii interesaţi de evoluţia parităţii euro/dolar au încheiat, până la ora 16.30 un număr de 174 contracte pe scadenţa septembrie. Deşi a testat şi creşterile, moneda unică a continuat să piardă teren faţă de dolar, la ora menţionată cotaţia depreciindu-se cu 0,62%, la 1,22810 USD. Şi pe plan extern moneda comună s-a devalorizat pentru a treia zi la rând faţă de dolar, după ce mai m