Ştiai că deliciosul borş care dă gust ciorbelor româneşti este un ingredient cu numeroase virtuţi terapeutice?O cură cu borş de câteva săptămânipoate alunga numeroase boli. .
De ce să iei atâtea vitamine şi minerale din tablete, când poţi urma o cură revitalizantă cu borş? Tărâţele de grâu, ingredientul de bază al borşului, conţin vitamine din complexul B, betacaroten, minerale, aminoacizi esenţiali şi carbohidraţi. Un adevărat tezaur! Drojdia de bere, un alt ingredient preţios, conţine vitaminele D şi H (biotina), enzime, minerale (calciu, magneziu, fosfor), plus oligoelemente vitale pentru sănătate: seleniu, dar mai ales crom. Frunzele de vişin care se pun să dea gust borşului conţin iod şi potasiu, două elemente importante în tratarea afecţiunilor cardiace. Iată câte motive ai să faci o cură cu borş...
Un izvor de sănătate
Indiferent că vrei să faci o cură sau că foloseşti borşul numai în mâncare, reţeta lui ideală este cea făcută în casă. Motivul? E lipsit de potenţiatori de aromă şi de conservanţi (care, pe termen lung, îţi pot face mai mult rău decât bine...). O cură de 21 de zile în care bei zilnic o cană cu borş dimineaţa (cu 20 de minute înainte de micul dejun) şi seara (nu mai mult deoarece are un efect uşor laxativ) te va face ca nouă. Pe lângă faptul că-ţi redă vitalitatea şi te răcoreşte în zilele caniculare, borşul este un remediu uimitor împotriva hipertensiunii, varicelor, artritei, depresiei, tuberculozei, intoxicaţiei cu alcool sau cu tutun, a bolilor hepatice şi renale.
Află la ce ajută cura cu borș, pe clickpentrufemei.ro.
Citește și:
Dieta cu germeni încolţiţi
Încercă super-dieta cu pepene galben!