Alro va continua să primească energie electrică de la Hidroelectrica până în 2018, la preţuri cuprinse între 180 şi 205 lei pe MWh, valoarea contractului fiind cuprinsă între 540 şi 615 milioane de lei pe an.
Hidroelectrica a ajuns la un acord cu cel mai mare client al său, Alro Slatina (ALR), în ceea ce priveşte contractul de furnizare de energie, care va fi parafat cel mai probabil astăzi, la mai multe săptămâni de la demararea negocierilor.
În final, ruşii au acceptat o majorare a preţului cu 38% până la 57% pentru a se asigura că primesc energie până în anul 2018."Tehnic am ajuns la o înţelegere cu Alro, dar n-a fost formalizată din punct de vedere juridic. Probabil că mâine (astăzi - n. red.) se va semna contractul. Am obţinut un preţ de peste 180 de lei/MWh şi care merge până la 205 de lei/MWh în funcţie de preţul aluminiului. Plata energiei se va face în avans pe trei luni şi în plus Alro va trebui să plătească din urmă o diferenţă de 11 milioane de euro la energie.
Perioada era deja în contract şi a rămas aşa, până în 2018. Şi Hidroelectrica are nevoie de predictibilitate. Preţul este competitiv, având în vedere că Alro este singurul consumator din portofoliul Hidroelectrica care are consum constant, în bandă", a declarat Remus Borza, avocatul care controlează Euro Insol, firma desemnată ca administrator judiciar al Hidroelectrica după intrarea în insolvenţă a producătorului de energie.Nota de plată a Alro Slatina creşte astfel cu cel puţin 150 mil. lei (33 mil. euro) pe an, echivalentul a două treimi din profitul obţinut de producătorul de aluminiu anul trecut, care s-a cifrat la 228,3 mil. lei (53,9 mil. euro).
Potrivit declaraţiilor sindicaliştilor Alro, compania a obţinut în primul semestru un profit de 30 mil. dolari (24,7 mil. euro).Anul trecut compania a primit 2,5 TWh de energie de la Hidroelectrica la un preţ de 130 de lei