Preferi să te tratezi prin metode naturale atunci când ai o problemă de sănătate? Nu e nimic rău în asta. Dacă urmezi un tratament homeopat şi ai anumite nelămuriri, dr. Lawrence Chukwudi Nwabudike, homeopat, specialistul ziarului Libertatea, îţi spune ce afirmaţii sunt adevărate şi care false. Preferi să te tratezi prin metode naturale atunci când ai o problemă de sănătate? Nu e nimic rău în asta. Dacă urmezi un tratament homeopat şi ai anumite nelămuriri, dr. Lawrence Chukwudi Nwabudike, homeopat, specialistul ziarului Libertatea, îţi spune ce afirmaţii sunt adevărate şi care false.
Aşa cum pentru medicamente e mai bine să nu vii în contact direct cu ele, din motive de igienă, este preferabil să nu atingi nici granulele cu degetele. Dar metodele actuale de impregnare a granulelor permit pătrunderea diluţiilor până în mijlocul lor. Concluzia: nu există nici un risc ca granulele să devină mai puţin eficiente sau inactive prin atingere cu degetele.
Medicul homeopat recomandă să laşi granulele să se topească sub limbă, pentru ca diluţia să treacă mai repede în sânge. E de preferat să fie picurate pe limbă, pentru a pătrunde de acolo în corp. E important însă să iei doza recomandată (fie un tubuleţ întreg, fie 5 granule).
Substanţele aromatice puternice, cum ar fi menta, cafeaua, ceaiul, muşeţelul, nu sunt compatibile cu un tratament homeopat. Energia fină a medicamentului homeopat poate fi anulată de expunerea la arome puternice şi chiar la unde electromagnetice (radio, calculator, telefon). De aceea, aceste medicamente nu se păstrează în apropierea unor astfel de aparate sau în magazinele de plante. Există recomandarea ca să iei granulele cu cel puţin jumătate de oră înainte de masă pentru a evita orice interacţiune cu alimentele.
Deja de mai mulţi ani a fost dovedită în practică şi prin studii clinice eficacitatea acestor medicamente. Studii clini