Potrivit interceptărilor procurorilor, chestorul Constantin Manoloiu, şeful Direcţiei pentru evidenţa Populaţiei din MAI, era îngrijorat de repercusiunile penale, în ceea ce priveşte reactualizarea listelor electorale permanente.
Constantin Manoloiu ştia că pe listele electorale permanente nu sunt trecuţi şi românii de peste 18 ani cu domiciliul în străinătate, respectiv 471.301, iar oficialii MAI erau preocupaţi să actualizeze o astfel de bază de date şi să ia măsuri pentru situaţia în care se verifica veridicitatea datelor.
Curtea Supremă a confirmat mandatele de interceptare
Convorbirile telefonice şi ambientale sunt în referatul Parchetului Curţii Surpeme, prin care procurorul General al României cere Parlamentului avizul pentru începerea urmării penale împotriva lui Victor-Paul Dobre, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată. Victor-Paul Dobre a fost ministru delegat pentru Administrație în cadrul Ministerului Administrației și Internelor şi este deputat în Parlamentul României. El este cercetat într-un dosar privind fraudarea listelor electorale permanente. În acelaşi dosar au mai fost puşi sub urmărire penală fostul secretar de stat din MAI, Ioan Nicolae Căbulea şi chestorul Constantin Manoloiu, şeful Direcţiei pentru Evidenţa Populaţiei.
Potrivit referatului semnat de procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi interceptprile din acest dosar au fost făcute în baza ordonanțelor provizorii interceptare și înregistrare a convorbirilor telefonice nr.90/2012 din 03 august 2012, 91/2012 din 03 august 2012 și nr.92/2012 din 04 august 2012, toate confirmate și prelungite de către Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția penală prin încheieri, şi au fost emise autorizațiile de interceptare și înregistrare a convorbirilor telefonice.
Într-o convorbire telefonică din 7 august, Constan