Daca mai era o institutie a statului inca in picioare, scandalul politic a trantit-o si pe ea in noroi, confirmand ca acest imens taraboi al suspendarii nu va lasa in urma piatra pe piatra.
In timp ce Parchetul cerceteaza falsificarea unei hotarari a CCR, judecatorii se incaiera in public.
Exista suspiciuni ca formularile complet diferite ale solicitarii CCR in 2 august, varianta de pe site-ul institutiei si varianta comunicata presei, ar fi rezultatul unui fals grosolan.
Una e sa ceri listele actualizate asa cum erau ele pe 29 iulie si cu totul, dar cu totul altceva, sa ceri actualizarea listelor din 29 iulie.
Totodata, CCR a trimis Monitorului Oficial o erata la aceeasi hotarare din 2 august, care precizeaza ca in cvorumul referendumului sunt aplicabile dispozitiile legii privind alegerea presedintelui Romaniei, fiind asadar inclusi in listele electorale, ca la prezidentiale, toti cetatenii romani cu drept de vot, indiferent unde locuiesc.
De ce sa aplici in cazul demiterii presedintelui legea votului uninominal pentru alegerea senatorilor si deputatilor si nu legea pentru alegerea presedintelui?
Ei bine, judecatorul CCR Tudorel Toader pretinde ca nu stia nimic de erata si ca ea nu ar fi fost adoptata procedural, iar solicitarea se refera la listele asa cum au fost sau ar fi trebuit sa fie actualizate in 29 iulie, pentru ca altfel nici nu ar fi fost necesar termenul atat de lung.
Declaratia d-lui Toader nu clarifica nimic, dimpotriva amplifica scandalul. In privinta eratei, eu nu inteleg ceva. Daca este vorba intr-adevar despre ceea ce spune si numele modificarii, adica erata, atunci suntem in fata corectarii unei erori materiale si atunci de ce ar trebui o alta decizie a plenului CCR? Cu alte cuvinte, daca judecatorii au decis deja pe 2 august ca romanii din strainatate sunt inclus