Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Vrancea a plătit, în prima jumătate a acestui an, ca alocații de plasament, 454.165 lei. Acești bani ai fost acordați unui număr mediu lunar de 690 de copii care beneficiază de măsura plasamentului familial, stabilită fie de instanța de judecată, fie prin decizia directorului executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.
Din acești copii, 564 primesc alocație de plasament în cuantum de 97 lei lunar, iar alți 126 beneficiază de 145,5 lei lunar, ca urmare a faptului că sunt copii cu handicap. Potrivit legislației în vigoare, cuantumul alocației de plasament este de 97 lei, acesta fiind majorat cu 50% în cazul copiilor cu dizabilități.
Stabilirea dreptului la alocație de plasament se face prin decizia directorului executiv al AJPIS Vrancea. Alocația de încredințare (plasament) se acordă lunar, pentru fiecare copil încredințat unei persoane, unei familii, unui asistent maternal sau unui organism privat autorizat. DGASPC întocmește dosarul de încredințare (plasament) care trebuie să conțina acte doveditoare ale faptului ca minorul se află în dificultate și se impune pentru el luarea unei măsuri de protecție. Dosarul este instrumentat de specialiști din cadrul DGASPC și este înaintat Comisiei județene pentru protecția copilului, care îl aprobă. La cererea copilului, acesta poate rămâne la familia sau persoana căreia i-a fost încredințat sau dat în plasament și după dobândirea capacității depline de exercițiu, dacă își continuă studiile, dar fără a depăși vârsta de 26 de ani.
Alocația de plasament se poate plăti atât prin mandat poștal cât și prin cont curent.
Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Vrancea a plătit, în prima jumătate a acestui an, ca alocații de plasament, 454.165 lei. Acești bani ai fost acordați unui n