Sute de dosare au fost înregistrate de-a lungul anilor la instanţele şi parchetele din judeţ sub numărul „666“. În cele mai multe cazuri numărul nu a adus ghinion, poate şi pentru că mulţi dintre cei care lucrează cu dosarele nu ţin cont de el. Cele mai multe dosare care s-au judecat sub „numărul diavolului“ în ultimii ani sunt divorţuri. Dacă pentru unii acţiunea admisă a fost o binecuvântare, pentru alţii a fost un adevărat blestem, ca în fiecare dosar de altfel…
Trei dintre instanţele din judeţ au trecut în anul 2012 la dosare cu numărul apocaliptic „666“. Un număr de care mulţi dintre justiţiabili s-ar feri, de teamă să nu piardă procesul sau să le aducă ghinion, în ultimii ani a adus satisfacţie celor care s-au judecat sub acest număr. În ultimii şase ani au fost familii care s-au despărţit sub numărul „fiarei“, învestiri cu formulă executorie sau cereri de liberare condiţionată sub control judiciar.
Judecătorii, procurorii sau avocaţii nu se tem de puterea acestui număr, poate doar vreun justiţiabil superstiţios ar putea crede că diabolicul număr ar putea să-i strice planurile în instanţă. „Nu dăm soluţii după numărul dosarului. Este o cauză ca oricare alta şi s-ar putea ca judecătorul nici să nu ştie ce număr are dosarul respectiv. În anii din urmă a fost un divorţ care a fost soluţionat prin admiterea acţiunii şi o somaţie de plată în care s-a renunţat la acţiune“, a declarat judecătoarea Andreea Pascaru, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Focşani.
Nici apărătorii nu ţin cont de superstiţii şi nici de numerele care le-ar putea aduce o înfrângere în faţa „adversarilor“. „Nu cred în puterea acestui număr. Nu sunt superstiţioasă. Cred că totul depinde de speţă şi de cât de bine eşti pregătit“, a precizat avocata Mirela Lal.
La instanţa din Focşani, ultimul dosar cu numărul 666 a fost al unui condamnat care solicita l