Chiar în ziua în care Victor Ponta anunţa că nu renunţă la bătutul la uşa oamenilor, Ministerul de Interne a declanşat numărătoarea. EVZ vă prezintă documentele trimise de MAI prefecturilor. Datele din teritoriu se trimit după reguli ce par copiate dintr-un fi lm de spionaj: la un singur fax, zilnic, la ora fixă. În Bucureşti, au fost activaţi administratorii de bloc. Locatarii sunt întrebaţi şi dacă au votat la referendum Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
Premierul Victor Ponta una zice şi alta face. Deşi a anunţat că nu mai face mini-recensământ, după ce Curtea Constituţională a precizat că nu a cerut reactualizarea listelor, ci doar predarea lor aşa cum au fost întocmite înainte de referndum, şeful Executivului a semnat un act prin care a demarat numărătoarea românilor cu drept de vot.
În aceeaşi zi pe 7 august, în care a anunţat că "nu mai face mini-recensământ", pentru că boicotul PDL ar altera cifrele, premierul a semnat un memorandum care stabileşte ce categorii de români ar putea fi excluşi dintre persoanele cu drept de vot.
Rezidenţii la aceeaşi adresă, verificaţi
Potrivit documentului trimis prefecţilor, vor fi verificate decesele, persoanele care au pierdut dreptul de vot, cele care şi-au schimbat numele în urma divorţului, căsătoriei sau pe cale administrativă, dar şi persoanele care se identifică la un domiciliu într-un număr ce nu se "corelează cu suprafaţa locuibilă şi numărul de camere ale imobilului".
Şi românii cu domicilul în străinătate vor fi verificaţi până la data de 27 august, acesta fiind termenul limită până la care prefecturile vor trebui să centralizeze şi să trimită Ministerului Administraţiei şi Internelor noile liste electorale. Autorităţile locale sunt obligate să facă prima comunicare pe data de 10 august.
Pentru ca guvernanţii să fie siguri că ajung datele unde trebuie, toate listele trebuie trimise pe un singur