Cele mai delicioase şi mai răcoroase deserturi sunt cele cu fructe. Încearcă una din cele 8 reţete pe care ţi le propunem azi şi îţi garantăm că vei dori, apoi, să le prepari şi pe celelalte, atât de bune sunt! Cele mai delicioase şi mai răcoroase deserturi sunt cele cu fructe. Încearcă una din cele 8 reţete pe care ţi le propunem azi şi îţi garantăm că vei dori, apoi, să le prepari şi pe celelalte, atât de bune sunt!
Ingrediente: 20 de pişcoturi, 400 g mascarpone, 4 gălbenuşuri, două albuşuri, 120 g zahăr, două ceşcute de cafea (fără zahăr), un pahar de vodcă, două ceşti de sirop de fructe, fructe de pădure.
Preparare: într-un bol se freacă bine 4 gălbenuşuri cu zahărul, apoi se adaugă mascarpone şi se omogenizează compoziţia. Albuşurile se bat spumă şi apoi se încorporează în cremă, folosind o spatulă. Se pregătesc pişcoturile astfel: se înmoaie într-un bol în care s-au amestecat cafeaua, vodca şi siropul de fructe. Într-un vas de sticlă se toarnă puţină cremă şi peste aceasta se pune un rând de pişcoturi. Peste pişcoturi se pune iar cremă şi când se termină aceasta se aşază fructele de pădure. Prăjitura se lasă peste noapte la frigi-der. Înainte de servire se pune pe o farfurie şi se tapetează cu pişcoturi proaspete, care se pot lega cu o fundă, ca în imagine.
Ingrediente: 1 kg amestec fructe pădure (zmeură, coacăze, mure, afine), 150-200 g zahăr, 100 ml apă, esenţă de vanilie, 6 felii de pâine de casă; pentru decor - fructe proaspete.
Mod de preparare: se curăţă şi se spală fructele, apoi se pun într-o oală cu apa şi zahărul şi se lasă la fiert până se topeşte zahărul. Se adaugă esenţa de vanilie, se amestecă şi apoi se stinge focul. Fructele se pun într-o sită aşezată deasupra unui vas în care să se scurgă sucul. Se lasă fructele la răcit la temperatura camerei. Se ia un vas rotund şi se tapetează cu folie din plastic. Se