* Rodica Drăghici a renunţat să mai lupte cu boala necruţătoare care o măcina de mai bine de un an de zile
Rodica Drăghici, fost director al Bibliotecii Judeţene "Panait Istrati", a încetat miercuri seară să se mai lupte cu boala necruţătoare care o măcina de mai bine de un an de zile. A fost un om de cultură, a luptat mereu pentru modernizarea instituţiei pe care a condus-o timp de aproape 20 de ani. Biblioteca brăileană a devenit, prin grija ei, continuată de succesori, una dintre cele mai moderne din ţară. Prietenii şi cei apropiaţi îşi pot lua rămas bun de la Rodica Drăghici la Biserica "Sf. Constantin şi Elena". Înmormântarea va avea loc sâmbătă, la ora 11.00, la Cimitirul "Sf. Maria".
Rodica Drăghici s-a născut la Moţăieni, judeţul Dâmboviţa, pe 20 aprilie 1946. A urmat şcoala elementară în comuna natală, iar studiile liceale le-a făcut la Şcoala Medie Mixtă din Pucioasa. În 1968 a absolvit Facultatea de Filologie, secţia biblioteconomie, din Bucureşti şi a fost repartizată la Brăila. A trecut prin toate treptele carierei profesionale, a fost bibliograf şi bibliotecar, iar din 1989 a fost director al Bibliotecii Judeţene "Panait Istrati" până în 2008. Doi ani a mai ocupat funcţia de director adjunct, pentru a sprijini noua conducere a instituţiei în continuarea proiectului de modernizare a bibliotecii.
A trăit 44 de ani în oraşul de pe malul Dunării, timp în care a avut multe realizări. A fondat şi a condus ca preşedinte Asociaţia Bibliotecarilor din Biblioteca "Panait Istrati", a participat la numeroase colocvii în ţară, dar şi în Ungaria, Danemarca, Bulgaria. Este autor, împreună cu Stanca Bounegru, al cărţii "Tipografii brăilene 1838 - 1944", coordonator al volumului "Fănuş Neagu şi Brăila", apărut în 2002, şi editor al cărţii "Cuvânt la sfinţirea Bisericii Sfântul Nicolae din oraşul Brăila de Ioan Penescu", împreună cu