Cei care credeau că salatele reprezintă cel mai sănătos preparat pe care îl pot alege, ar trebui să se gândească de două ori înainte de a opta pentru această mâncare.
Cele mai multe salate, fie din restaurantele fast food, fie preparate în casă, au mai multe calorii şi grăsimi saturate decât “temutul” Big Mac, potrivit specialiştilor de la NutriSource, citaţi de Business Insider.
Astfel, un Big Mac are 500 de calorii, un total de 30 grame de grăsimi, dintre care 10 grame sunt grăsimi saturate şi 1.000 de miligrame (1 gram) de sare. Iată, în continuare, câteva tipuri de salatate cu un aport caloric mult mai mare decât un Big Mac.
Salata Caesar – între 900 şi 1.000 de calorii
Deşi are la bază carne de pui pe grătar şi legume, acest preparat poate ajunge să aibă 1.200 de calorii, adică aproape cât două Big Mac-uri, atunci când se adaugă dressing-ul Caesar. Valorile nutriţionale ale acestei salate diferă de la un restaurant la altul, astfel:
Salată “southwest” – între 800 şi 1.400 de calorii
“În realitate, această salată este un fel de taco desfăcut. Practic, este un castron întreg de taco”, avertizează nutriţioniştii. În mod normal, această salată ar trebui să aibă 14 grame de grăsimi saturate şi circa 14 miligrame de sare, însă cea mai nesănătoasă variantă a ei se are 3.500 miligrame de sare şi circa 1.400 de calorii pentru o porţie.
Salata asiatică – până la 1.200 de calorii
Contrar mentalităţii oamenilor, salatele asiatice nu sunt deloc dietetice, avertizează specialiştii. Asta deoarece se prepară, în majoritatea restaurantelor, din pui asiatic – care este prăjit, tăiţei şi vinegretă, ceea ce înseamnă până la 2.000 de miligrame de sare şi 12 grame de grăsimi saturate.
Salata de pui – până la 1.200 de calorii
Un preparat care ascunde sute de calorii sub masca sănătoasă a “