Comuna Buciumi are de vineri, 10 august, primarul, viceprimarul şi consilierii locali desemnaţi în urmă cu două luni, după ce s-a reuşit, în sfârşit, validarea mandatelor noilor aleşi.
După trei încercări eşuate, plus 11 acţiuni în instanţă, comuna sălăjeană Buciumi are, în sfârşit, conducere nouă. Vineri, 10 august, la exact două luni de la alegerile locale, s-a reuşit constituirea consiliului local, urmată de alegerea unui viceprimar şi învestirea primarului ales în 10 iunie.
Potrivit subprefectului Lucian Băican, care a reprezentat Instituţia Prefectului la constituire, şedinţa a decurs fără incidente şi, cel mai important, a avut finalitate. Principala finalitate este reprezentată de validarea mandatelor celor 11 consilieri locali (trei de la PDL, trei de la PNL, doi de la PSD, doi de la PP-DD şi unul de la PRM), urmată de alegerea unui viceprimar al comunei. Este vorba despre liberalul Ioan Holhoş, nimeni altul decât fostul primar al comunei şi principalul învins al alegerilor din 10 iunie, cel care a şi asigurat conducerea primăriei în cele două luni de provizorat. Holhoş a fost una dintre cele trei nominalizări făcute de către consilieri şi a întrunit şase dintre cele 11 voturi posibile.
Odată cu validarea consiliului local, a fost posibilă şi învestirea în funcţie a primarului ales, Eugen Lazăr, care a candidat în 10 iunie din partea Partidului Poporului Dan Diaconescu.
Lucian Băican spune că singurele discuţii în contradictoriu au apărut vineri la desemnarea şi alegerea din rândul consilierilor a membrilor comisiilor de specialitate, însă până la urmă la ajuns la un consens şi aici.
Comuna Buciumi funcţionează „la cote de avarie”, fără a avea un consiliu local validat, de două luni, şi asta din cauza faptului că niciuna dintre cele trei încercări de validare a consiliului nu a avut succes. Prima a fost rat