Beneficiarii eligibili sunt agenţii economici care au cel puţin
un specialist în acvacultură sau o persoană cu experienţă în
domeniul acvaculturii de cel puţin 5 ani.
Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Braşov a anunţat că a fost lansat spre consultare ghidul solicitantului pentru Măsura 2.1 „Investiţii productive în acvacultură”, din cadrul Programului Operaţional pentru Pescuit (P.O.P.).
În cadrul acestei măsuri sunt susţinute activităţi pentru diversificarea către noi specii şi producţia de specii cu perspective comerciale bune, precum şi punerea în aplicare a unor metode de acvacultură care să reducă substanţial impactul negativ sau să sporească efectele pozitive asupra mediului în comparaţie cu practica normală.
Beneficiarii eligibili sunt agenţii economici care au cel puţin un specialist în acvacultură sau o persoană cu experienţă în domeniul acvaculturii de cel puţin 5 ani.
Banii vor fi acordaţi pentru investiţii în construirea de noi ferme piscicole, modernizarea şi reabilitarea unităţilor de acvacultură tradiţională, diversificarea produselor obţinute prin acvacultură în concordanţă cu cererile de piaţă prin construirea de noi ferme specifice noilor specii de cultură cum ar fi: peşti (sturioni, şalău, calcan), crustacee, moluşte, etc. De asemenea, sunt finanţate investiţiile în capacităţi de depozitare a peştelui şi a sub-produselor din peşte, achiziţionarea de tehnologii noi şi know-how, achiziţionarea de mijloace de transport specifice pentru transportul peştelui viu, peştelui proaspăt şi aprovizionarea cu materii prime, care să fie folosite numai în interes propriu etc.
Alocarea financiară nerambursabilă la nivel naţional pentru următorul apel de proiecte va fi de 10,2 milioane de euro, iar intensitatea maximă a ajutorului financiar nerambursabil va fi de 60% pentru IMM, iar pentru intreprinderile mari d