După ce ani de-a rândul a gătit după reţetele altora, acum a venit vremea să creeze propria reţetă. Zilele trecute, Bogdan Alexandrescu a pregătit Risotto cu ton, levănţică şi şofran-
"Pentru ca a plouat si v-am promis demult, iata prima reteta, creatie proprie, pe care vreau sa o impartasesc cu voi!
Fishsotto with lavender and saffron: (2 portii)
1 cana plina orez arborio, 1 ceapa medie taiata cubulete, 150 ml vin licoros, 1 lime, 70g unt, 700 ml supa clara de peste, 1 conserva ton de calitate, 60g parmezan, sare, piper, 1 mugure de levantica uscata.
Intr-o craticioara se caleste ceapa impreuna cu orezul in unt, pana ce acesta devine putin sticlos (orezul NU se spala), apoi la foc mare se adauga vinul si se amesteca pana se evapora alcoolul. Se da focul mic si treptat, polonic cu polonic adaugam stock-ul de peste (scade un polonic, punem altul, samd), la al 3-lea polonic adaugam cateva firicele de sofran pistile. Pe la al 5-lea polonic adaugam sarea, piperul, putin suc de lime si o bucatica de coaja de lime pe care o scoatem la urmatorul polonic. Verificam orezul sa fie "al dente" (taricel, dar nu crocant ;) ) si infuzam 40 de secunde mugurele de levantica, dupa care il scoatem.
Se ia de pe foc si se adauga parmezanul ras si o nuca de unt, se amesteca si se lasa 4 minute sa se odihneasca (chiar daca unii vara nu dorm). Se monteaza in farfurie as seen above, cu tonul deasupra, fulgi de parmezan si putina levantica. Un risotto bun trebuie facut la foc mic, orezul cremos dar in acelasi timp bobul tare, sa nu o dam in pilaf ;)", a scris Bogdan Alexandrescu pe pagina lui de Facebook. După ce ani de-a rândul a gătit după reţetele altora, acum a venit vremea să creeze propria reţetă. Zilele trecute, Bogdan Alexandrescu a pregătit Risotto cu ton, levănţică şi şofran-
"Pentru ca a plouat si v-am promis