Lunea trecută, omenirea a privit cum robotul Curiosity, trimis de NASA, atingea solul planetei Marte, într-o misiune istorică. La scurt timp, după ce au analizat fotografiile realizate de robot, unii dintre specialiştii agenţiei spaţiale americane s-au hazardat să emită o ipoteză şocantă: în curând ne putem muta pe Marte! Lunea trecută, omenirea a privit cum robotul Curiosity, trimis de NASA, atingea solul planetei Marte, într-o misiune istorică. La scurt timp, după ce au analizat fotografiile realizate de robot, unii dintre specialiştii agenţiei spaţiale americane s-au hazardat să emită o ipoteză şocantă: în curând ne putem muta pe Marte!
Zi de zi apar veşti despre lucrurile pe care le descoperă robotul Curiosity pe Marte. Maşinăria de o tonă, dotată cu echipamente de ultimă generaţie, pozează şi analizează în cel mai mic detaliu suprafaţa marţiană. Astfel, datorită fotografiilor trimise până acum de Curiosity, unii dintre savanţii de la NASA s-au grăbit să afirme că, în maximum 50 de ani, americanii vor construi o bază pe Planeta Roşie, unde vor putea locui 10.000 de oameni... pentru început. Ce i-a făcut pe specialişti să arunce această bombă? Faptul că, spun ei, informaţiile primite de la Curiosity i-au convins că pe Marte a existat apă, deci aproape sigur viaţă, şi că aspectul solului marţian e unul propice pentru clădirea unei noi civilizaţii. Directorii de la NASA nu au făcut nici un comentariu în acest sens, mulţumin- du-se să spună, sec, că aşteaptă anumite confirmări, peste câteva luni.
Până atunci însă, Curiosity a pornit în misiunea lui de cartografiere a unei zone de 20 de kilometri pătraţi. Iniţial, pozele realizate de acesta au fost alb-negru, însă acum imaginile sunt color, aşadar mult mai... grăitoare pentru oamenii de ştiinţă implicaţi în acest proiect de peste 2,5 miliarde de dolari. Misiunea robotului ultraperformant nu se limitează numa