Numărul poliţelor vândute sub sigla Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor creşte iar. Directorul PAID speră ca, într-un termen de 3 ani, 80% din locuinţe să fie asigurate.
După ce a străbătut o perioadă în care a fost aproape de moarte clinică, Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor pare să îşi revină. Ba mai mult, noua sa conducere speră să ducă gradul de asigurare a locuinţelor din România la un nivel fără precedent. În primul interviu acordat de la numirea în funcţia de director executiv al PAID, Aurelia Cristea a declarat, pentru Capital, că se aşteaptă ca în următorii trei ani, aproximativ 75%-80% din cele peste opt milioane de locuinţe din România să fie asigurate împotriva celor trei riscuri catastrofale, adică inundaţie, cutremur şi alunecări de teren (aproape dublu față de situația din prezent).
Ca acest lucru să se întâmple, apreciază Cristea, eforturile de promovare a beneficiilor asigurării împotriva dezastrelor ar trebui dublate de un impuls legislativ. PAID, susţinută şi de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, a cerut modificarea legii privind asigurarea obligatorie a locuinţei şi revenirea la forma ei iniţială. Altfel spus, oficialii PAID şi cei ai CSA susţin reintroducerea obligativităţii achiziționării unei poliţe emise sub sigla PAID pentru riscurile de catastrofă şi sumele minime prevăzute în lege. Astfel, arată Cristea, ar fi impulsionate inclusiv vânzările de poliţe facultative în condiţiile în care „poliţa obligatorie acoperă doar o mică parte din nevoile oamenilor atât în ceea ce priveşte riscurile asigurate, doar trei la număr, cât şi din perspectiva sumei asigurate, maximum 20.000 de euro pentru locuinţele construite din materiale moderne“. Deocamdată, proiectul de modificare a legii este blocat undeva în comisiile Senatului României şi ar putea fi reluat în discuţie cel mai devreme după vacanţa parlamentară, ad