Lupta pentru putere care domină lumea politică de câteva luni încoace a scos la iveală, în ultimele zile, detalii incredibile despre rata mortalităţii în Gorj, aflată pe o linie ascendentă ce poate duce la dispariţia judeţului într-un timp extrem de scurt.
Interceptările realizate de procurori în cazul fostului ministru al Administraţiei, Victor Paul Dobre, pun pe tapet un Auschwitz autohton cu peste 40.000 de morţi, „jerfiţi” pentru înclinarea balanţei în cazul rezultatului referendumului de demitere a preşedintelui.
Gorjul, pe drumul pierzaniei
În urmă cu câteva zile, o discuţie purtată între doi funcţionari ce se ocupau de listele electorale a făcut înconjurul ţării, după ce interlocutorii vorbeau despre faptul că în Gorj s-au înregistrat, în mai puţin de o lună de zile, peste 40.000 de decese, scopul acestui „genocid” fiind obţinerea unei diferenţe între numărul alegătorilor aflaţi pe liste electorale permanente la referendumul din 29 iulie şi cel obţinut la o actualizare ulterioară a aceloraşi liste.
În acea discuţie, cei doi vorbeau că de bunul mers al acestui plan s-ar fi ocupat subprefectul Sorin Arjoca. Funcţionarii şi-au amintit şi că Gorjul este judeţul care l-a trimis pe actualul prim-ministru, Victor Ponta, în Parlament, remarcând ironic că rămân din ce în ce mai puţini gorjeni.
Domn: Da. Şi astăzi vorbesc ăştia pe la… că oamenii s-au pus pe treabă. Acum: unii nu vor, spun că e ilegală, că nu au competenţă.
Doamnă: Ce anume?
Domn: Să, mă rog, să cureţe, nu ştiu, să actualizeze, să nu ştiu ce! Să ciocăne, să actualizeze, să bla bla bla. Alţii, spun că deja s-au apucat şi au găsit vreo 40.000 morţi dar de atunci încoace, niciunii…
Doamnă: 40.000 unde? La nivel de ce?
Domn: La Gorj, la Gorj, subprefectul de Gorj.
Doamnă: Că a găsit?
Domn: Da, sau în perioada de după s-au