Ministerul Transporturilor a explicat că va continua procesul de recrutare de CEO pentru cele 10 companii de stat aflate în subordinea instituţiei, chiar dacă la finalul săptămânii trecute a decis să elimine poziţiile de CEO scoase la concurs de pe site-ul proiectului. ZF a scris în ediţia de vineri că reprezentanţii ministerului le-au cerut consultanţilor pe care i-a mandatat să recruteze 60 de directori generali şi membri în consiliile de administraţie a 10 companii să elimine de pe site-ul proiectului poziţiile de CEO scoase la concurs.
"Eliminarea noţiunii de «director general» şi înlocuirea acesteia cu sintagma «membru executiv» pe site-ul consultantului a fost doar o problemă tehnică remediată, imediat, la solicitarea expresă a ministerului, de către consultant. Reiterăm că procesul de selecţie a CEO se desfăşoară, în continuare, aşa cum a fost iniţiat fără să existe vreo undă de îndoială asupra acestuia", au spus reprezentanţii ministerului.
Din data de 23 iulie headhunterul George Butunoiu, consultanţii de la PwC şi avocaţii de la David & Baiaş au demarat o campanie de recrutare a membrilor consiliilor de administraţie şi a directorilor generali pentru zece companii aflate în subordinea Ministerului Transporturilor, printre care se află CFR, Tarom, Metrorex, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) sau Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti. Aceasta este cea de-a doua iniţiativă a unui minister de a introduce management privat la marile companii de stat, la cererea FMI, pentru a le eficientiza. În toamna anului trecut Ministerul Economiei a demarat un proiect similar, de recrutare de CEO şi membri în CA pentru companiile Hidroelectrica, Electrica Furnizare, Oltchim şi Romarm, care încă nu s-a concretizat.
Ministerul Transporturilor a explicat că va continua procesul de recrutare de C