Procurorii au ridicat copiile proceselor verbale de la Curtea Constituţională. Milioane de documente au fost ridicate de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, Autoritatea Naţională pentru Cetăţeni şi de la Curtea Constituţională. Ancheta este în dosarul listele electorale permanente și listele electorale suplimentare utilizate la referendumul din 29 iulie 2012 în care este acuzat fostul ministru al Administraţiei, deputatul PNL Victor-Paul Dobre
Procurorii au indicii despre o fraudă de proporţii la referendumul pentru demiterea preşedintelui României, Traian Băsescu. În acest moment, Parchetul General are toată baza de date cu cetăţenii cu drept de vot la referendum.
De la Evidenţa Populaţiei s-a ridicat situaţia statistică la nivel naţional privind repartizarea pe secţii de votare, a celor 18.292.514 de alegători înscrişi în copiile listelor electorale permanente
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat astăzi, în continuarea cercetărilor efectuate în cauza aflată pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în legătură cu listele electorale permanente și listele electorale suplimentare utilizate la referendumul din 29 iulie 2012, că au ridicat de la mai multe intituţii publice mai multe documente.
Listele electorale de la AEP
În cadrul probatoriului administrat în cauză, procurorii au dispus ridicarea de la Autoritatea Electorală Permanentă, precum şi de la societatea comercială desemnată să realizeze procedurile tehnice, conform art. 431 alin. 5 din Legea 3/2000, copiile de pe listele electorale permanente şi listele suplimentare cu semnăturile alegătorilor în original, utilizate la Referendumul naţional din data de 29.07.2012.
Lista electorală permanentă în format electronic
Totodată,