Până la începutul lunii septembrie, CE Oltenia urmează, cel puțin teoretic, să fie decapitat. Asta a reieșit din discuțiile pe care le-au avuit autoritățile de la București cu FMI. Mai exact, ministrul Chițoiu a dat asigurări că CE Oltenia va avea o „conducere profesionistă”, selectată pe bază de performanță.
Cu alte cuvinte, actualii membrii ai Consiliului de Supraveghere vor fi înlocuiți, dat fiind mandatul scurt pe care l-au avut, adică de patru luni, iar prin termenii de „manager profesionist” se înțelege, în mod firesc, că și membrii directoratului sunt vizați, deoarece ei au fost numiți, nu selectați de o firmă specializată.
Pe placul sindicatelor
Cu toate acestea, actualul directorat al CEO are șanse să treacă „neobservat” în planul MECMA, mai ales că nu a existat nicio poziție oficială a ministrului Chioțoiu, referitoare la numirile politice din sistemul energetic de stat. Mai mult, Constantin Bălășoiu se bucură și de susținerea sindicatelor.
Excepție
Spunem asta, fiindcă din capul locului, liderul FNME, Marin Condescu, nu a avut nimic să-i reproșeze președintelșui Directoratului, Constantin Bălășoiu, fiind de acord cu acesta și în cazul funcționării CEO la Turceni sau chiar București. Mai mult, un alt sindicalist, Ion Pisc Scădeanu, vicepreședinte BNS, denunță numirile politice în CE Oltenia, cu excepția lui Constantin Bălășoiu, singurul profesionist.
FMI află de politicienii din CEO
Ion Pisc Scrădeanu a declarat pentru ziarul Bursa că directorul Bălășoiu are o îndelungată experiență în domeniu, restul fiind numiți în funcție, pe criterii strict politice. El a mai spus că același lucru l-a precizat și oficialilor FMI, la întâlnirea pe care au avut-o aceștia cu sindicatele din țară: „Firma de headhunting a colectat 30 de CV-uri, a selectat zece, iar comitetul de coordonare, format din reprezentanţi ai statului, a