Procurorii Parchetului General au ridicat o serie de documente de la Curtea Constituţională (CCR), Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), Biroul Electoral Central (BEC), Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie, Direcţia Generală de Paşapoarte şi Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, în cadrul anchetei privind listele electorale folosite la referendum.
De la Curtea Constituţională, procurorii au ridicat copiile proceselor-verbale, pe suport de hârtie, de la toate secţiile de votare înfiinţate în vederea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012, potrivit unui comunicat al Parchetului General, informează Agerpres.
De asemenea, procurorii au dispus ridicarea de la Autoritatea Electorală Permanentă, precum şi de la societatea comercială desemnată să realizeze procedurile tehnice, copiile de pe listele electorale permanente şi listele suplimentare cu semnăturile alegătorilor în original utilizate la referendum.
Totodată, au mai fost ridicate de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, copiile listelor electorale care au fost puse la dispoziţia autorităţilor publice locale.
În plus, de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date şi de la Biroul Electoral Central, s-a ridicat situaţia statistică la nivel naţional privind repartizarea pe secţii de votare, a celor 18.292.514 de alegători înscrişi în copiile listelor electorale permanente - pe suport electronic şi pe suport hârtie, cu menţiunea "conform cu originalul".
De la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie a fost solicitată situaţia numerică defalcată pe ani, începând cu anul înfiinţării instituţiei (2002) şi până la data de 8.08.2012 a persoanelor cărora li s-a acordat cetăţenia română, a persoanelor care au redobândit cetăţenia română şi a celor care au renunţat